Cei mai buni biscuiți cu bucăți de ciocolată din lume! (The Best Dark Chocolate Chunk Cookies Ever!)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Cei mai buni biscuiți cu bucăți de ciocolată din lume! (The Best Dark Chocolate Chunk Cookies Ever!)

200 g   unt la temperatura camerei

200 g   zahăr brun (Atenție! eu de obicei reduc foarte mult cantitatea de zahar din rețete – ceea ce am făcut și de această dată – așa că pentru a face biscuții mai dulci, trebuie să măriți cantitatea recomandată de mine, la 300 – 350 g de zahăr)

2          ouă

2          lingurițe extract pur de vanilie

330 g   faină alba

1 1/2    linguriță bicarbonat de sodiu

3/4       linguriță de sare

150 g   ciocolată neagră (cumpărați ciocolata de cea mai bună calitate și folosiți  pentru tăiat un cuțit cu zimți – în felul acesta bucățile de ciocolată nu vor sări prin toată bucătaria ;)

1/3       lingurită de sare de calitate foarte bună (pentru a presăra câteva granule pe fiecare biscuite înainte de coacere)

 

Amestecați cu mixerul untul și zahărul, aproximativ 5 minute (pe treapta medie de viteză) până când devin o cremă pufoasă, dar fără a insista prea mult (nu e nevoie să se topească zaharul complet). Pe măsură ce mixați, răzuiti marginile castronului cu o spatulă. Amestecând în mod continuu, adăugați pe rând ouăle și mixați până sunt încorporate. Adăugați extractul de vanilie. Combinați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un alt castron. Cu mixerul pe treapta cea mai de jos de viteză, se adaugă treptat făina, amestecând până se combină. Cu o spatulă încorporăm și ciocolata, tăiată în bucăți mici.

Din compoziție se rulează în palme bile care se asează în tavă pe o foaie de pergament (hartie de copt) la distanțe egale între ele si față de marginile tavii – în timpul coacerii compoziția se lasă, luând forma clasică de “cookie”. Presărați câteva granule mici de sare de foarte bună calitate pe fiecare bilă de cocă. Într-o tavă ar trebui să intre 12 biscuiti si din întreaga compoziție ies 24.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade,  pe raftul din mijloc, timp de 12 minute. Atenție mare la timpul de coacere – dacă par a fi gata, înseamna că sunt prea tare făcuți și vor fi tari/sfărâmicioși! Biscuiții sunt gata atunci când sunt ușor aurii la exterior și dedesubt, dar încă cruzi în interior și deasupra. Când îi scoateți din cuptor ei continua să se coacă așa încât, îi lăsați în pace 5 – 10 minute. Poftă bună!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

4 păreri la “Cei mai buni biscuiți cu bucăți de ciocolată din lume! (The Best Dark Chocolate Chunk Cookies Ever!)

  1. Cristina P

    yum! eu inlocuiesc in TOATE retetele faina alba cu faina integrala. nu mai folosesc alba de ft mult timp. ah si voiam sa te intreb: ai observat ca zaharul brun e mult mai dulce decat cel alb?! eu folosesc brun mereu si am realizat ca dc in reteta e zahar alb, cantiatea de zahar brun o reduc la 1/2 si tot ies dulci (uneori prea dulci!). asa am patit cu niste muffins …era 1/2 cana de zahar in reteta , am pus 3/4 cana zahar brun si a iesit mai dulce decat ma asteptam.
    sa stii ca o sa incerc reteta ta numai sa vad cu ce inlocuiesc untul…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× doi = 18

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>