Căsuța Fericită în vacanță la Căsuța Bunicii …și o rețetă din Ardeal

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

 

Disclaimer: Nu sunt recompensată în nici un fel să scriu acest articol, nu este un text publicitar!

Căsuța Fericită în vacanță la Căsuța Bunicii:) nici nu se putea potrivi mai bine de atât! Nume predestinate să se înfrățească…. Săptămâna trecută, speriată de prognoza meteo care promitea zile caniculare, am hotarât brusc să dăm o fugă la munte. Habar nu aveam încotro să o luăm, așa că am întrebat, unde altundeva decât în grupurile de Facebook din care fac parte, sperând să primesc câteva sugestii. Luminița, mi-a recomandat Căsuța Bunicii, cu mențiunea că nu a fost aici niciodată însă fotografiile pe care le-a văzut, arătau „într-un mare fel” :)

IMG_4228

 

Intrigată de nume, am întrat pe site-ul pensiunii, iar ce am văzut m-a determinat să pun mâna pe telefon :) Din păcate nu mai aveau liber decat 5 nopti (și din nou după jumatatea lui Septembrie) pe care însă le-am și rezervat.

Ajunși la Căsuța Bunicii după ce am părasit drumul asfaltat și am urcat preț de câțiva kilometrii pe drum de munte și prin pădure, realitatea ne-a depășit așteptările (lucru care nu se întâmplă decât foarte rar). Este atât de frumos, încât dacă ar fi posibil m-aș muta aici mâine.

Suntem la 1000 m altitudine, în vârful unei coline înconjurată de munți și păduri bătrâne de brad, pe terenurile din jur sunt mai mult hambare, lângă noi este doar o casă locuită de o bătrânică care are câteva găini de la care cumpărăm ouă proaspete, iar mai jos de ea Schitul Bran… în rest suntem noi și natura.. Undeva departe în valea din stânga se văd noaptea luminile Brașovului și chiar în fața noastră sunt Munții Bucegi.

Noaptea cerul este absolut extraordinar, seara abia aștept să culc copiii și să ies afară unde mă așteaptă Cosmin pe șezlongurile acoperite cu pături groase de lână și cu un pahar de vin roșu… stăm așa și ne uităm pierduți la calea lactee și la constelații, în bezna nopții de munte, luminată doar de lună. Nu pot să vă spun câte stele căzătoare am văzut de când suntem aici.. în curând nu o să mai avem dorințe de pus :)

E atât de liniște încât sunetele banale sunt fenomenale, greierii sunt asurzitori, foșnetul vântului prin iarbă este un vuiet, clopotele vacilor de dincolo de vale se aud ca și cum ar fi lângă noi… Miroase a brad și fân cosit, aerul e dulce și curat.. Bem apă de izvor rece și cristalină și mâncăm legume din grădina din spatele casei.

Ziua temperatura urcă până la 30 de grade iar noaptea scade sub 20 ;) Diseară se pare că o să scada mai mult, așa că o să înfierbântăm sauna  :D

Căsuța reconstruită după modelul celei originale, păstrează bucăți din ea, incorporate cu un gust desăvârșit (de exemplu, grinzile din actuala bucătărie, sunt din cc 1900)…

Am să vă dau niște poze, și după aceea o rețetă (așa cum obișnuiesc în fiecare Miercuri)

IMG_4234 IMG_4250 IMG_4251 IMG_4266 IMG_4261 IMG_4249 IMG_4286 IMG_4288 IMG_4291 IMG_4305

IMG_4323 IMG_4324 IMG_4315 IMG_4314 IMG_4309IMG_4297

V-am zis că m-aș muta aici de tot? :)

așa… și acum rețeta promisă:

Mămăliguță cu brânză burduf și slănină afumată 

Rețetă din Ardealul copilăriei mele, mămăliguța asta cu brânză este absolut delicioasă. Se servește cel mai bine împreună cu o salată verde, ruptă și frecată bine, pănă se zdrobește pe alocuri, cu o linguriță de zahar tos și apoi oțet și apă după gust :)

IMG_4342

Pentru mămăliguță: fierbeți bine o mămăligă mai moale, topiți câteva felii grosuțe de slănină afumată într-o tigaie până lasă multă untură iar bucățile de slănină devin ușor crocante, și sfărâmați o bucată de brânză de burduf. Luați un vas rezistent la cuptor, și clădiți straturi de mămăligă alternativ cu brânză și bucățele de slănină. Întindeți mămăliga cu o lingură înmuiată în untura topită de pe slanină, și puneți înainte de primul și după fiecare strat ulterior de mămăligă câteva linguri de untură topită. Totul se bagă la cuptor cam 10 – 15 minute până brânza e topită și tu nu mai poți să aștepți oricum de poftă. Se servește fierbinte! …Dacă îți place, poți să alături și o „papară”  lângă :)

IMG_4344

Poftă bună!

PS. Toate fotografiile sunt originale,nu sunt deloc prelucrate. :)

PPS. Dacă mai știți asemenea locuri extraordinare de mers în vacanță, puneți link în comentarie și am să le incorporez în articol sub formă de recomandări. :)

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


trei − 2 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>