Crumble – un desert ușor de preparat și incredibil de gustos

6 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 6 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 6 Flares ×
6 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 6 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 6 Flares ×

3 păreri la “Crumble – un desert ușor de preparat și incredibil de gustos

  1. Pingback: Cheap Oakley Gascan

  2. Roxana Iorgu

    Ma bucur mult ca te-am „cunoscut”, prin intermediul Bogdanei. Cat de curand, voi ace si eu paine cu babane :) (banane)…
    Am si eu o reteta de crumble cu prune (am mai incercat si cu mere, care erau dulci, drept urmare nu am mai pus zahar peste fructe).
    Mie imi place mult, asa ca ti-o impartasesc si tie! :)
    INGREDIENTE:
    Baza:
    500 g prune, 2 linguri zahar brun, 1 lingurita scortisoara, un varf de cutit nucsoara, 3 linguri zeama de portocala.

    Crusta:
    50 g zahar, 50 g faina, un varf de cutit sare, 50 g fulgi de ovaz, 100 g unt rece.
    PREPARARE:
    Crusta:
    Se pun intr-un bol: faina, sarea, zaharul, fulgii de ovaz si untul rece taiat in bucati mici. Se amesteca repede totul sa se uniformizeze si se lasa la frigider pana se pregateste baza.
    Baza:
    Prunele se spala si se desfac in doua, indepartand samburii. Se pun in tava si se adauga peste ele sucul de portocala, scortisoara, nucsoara si zaharul. Se amesteca bine. Se incinge cuptorul la 200 de grade si se introduce tava pentru 8-10 minute. Cand se topeste zaharul, iar prunele incep sa lase sirop, se scoate tava si se adauga crusta.
    Se micsoreaza temperatura la 170 de grade si se mai coace timp de 20-25 minute, pana cand crusta devine usor maronie la suprafata, iar prunele incep sa bolboroseasca.
    Deja au inceput sa apara prunele! Am de treaba in fiecare saptamana…sotul este fan! De obicei fac dublul retetei, adica 1 kg de fructe. Ce sa-i faci, familie mare si pofticioasa!
    Dar acum ca te-am gasit, voi mai diversifica oferta… ;)

    Numai bine,

    Roxana.

    Răspunde
    1. andreea Autor articol

      :) Super, merci frumos! :) Am sa incerc reteta ta de crumble cu siguranta! .. diferenta dintre cele doua retete e ca eu mixez untul moale cu zaharul si adaug ulterior faina si praful de sare, amestecand cu degetele (a! si fara fulgi)….mie mi se pare foarte usor insa am sa incerc si varianta oferita de tine, cu unt rece si fulgi de ovaz :)

      O zi minunata! :)

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− patru = 3

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>