O zi din viața unei mame – Ioana Munteanu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Mămica invitată azi, e una dintre cele mai drăguțe, calde și creative persoane pe care le cunosc. Abia aștept să văd cum se desfășoară o zi din viața… ei!  :)

„Sunt grafic designer și ilustrator, iar acum full-time mama a două fetițe: Marta (3 ani) și Ileana (1 lună). Pe lângă schimbat scutece, jucat cu păpuși și citit povești, ”croșetez” împreună cu jumătatea mea prima noastră aplicație pentru IPad (alfabetul interactiv pentru copii). În timpul care-mi mai rămâne scriu și desenez pentru blog incuib.blogspot.ro (un blog cu rețete și idei DIY) și contribui cu articole pe diversificare.ro.” 

ioana m poze

„Ziua începe uneori prea devreme…la 5:45 se trezește I, o alăptez…după ceva vreme (aproape o oră de supt- adormit la sân -supt- șamd) adormim la loc. 

La 8:10 I se trezește iarăși să mănânce, o alăptez. Când se satură, A o ia să o schimbe, eu merg să fac un duș. E deja aproape ora 9. Dacă tot sunt în baie și fetele încă nu s-au trezit bag la spălat o tură de haine. Am chef de puțină adrenalină așa că risc și pun împreună rufe închise cu rufe dechise! :) A e azi în concediu, dar are multe drumuri așa că pleacă. 

9:30 azi I împlinește o lună așa că mă gândesc să fac niște brioșe pentru un mic dejun mai special. Pe geam văd mămici cu copii care au ieșit deja în parc, îmi propun să ne trezim mai devreme începând de mâine, bineînțeles știu că nu vom reuși! 

9:40 se trezește M, merg cu ea la baie și apoi mergem amândouă în bucătărie să termin brioșele, M mă ajută:). 

10:20 îmi verific e-mail & FB. 

10:30 le îmbrac pe fete și ieșim în parc. Mâncăm niște fructe și brioșele în parc în timp ce o alăptez pe I, apoi ne plimbăm puțin căutând un loc mai umbros cu nisip. Am găsit un loc bun, M intră în joacă cu niște copii, eu stau cu I pe o bancă, o mai alăptez o dată, o shimb de scutec, apoi plecăm spre casă. 

13:50 Ajunse acasă eu vreau să le culc pe amândouă ca să pot să mai lucrez puțin în liniște, I vrea să sugă, M vrea să îi citesc, să se joace pe Ipad, sau orice numai să nu doarmă! negociez cu M să-i spun o poveste în timp ce o alăptez pe I. 14:10 suntem la a 3a poveste și nici urmă de somn…14:20 încep să inventez povești 14:30 repet poveștile, I a adormit. 

14:40 a adormit și M!! În casă e liniște, dorm amândouă, ocazie rară, profit și mă pun să desenez puțin pentru aplicația noastră.

16:20 se trezește M, ajunge și A acasă, încălzesc niște mâncare de conopidă ramasă de ieri, mâncăm. 

La 17:00 avem programare la pediatru, trebuie să plec repede cu I. Pe drum îmi aduc aminte că aveam niște rufe în mașina de spălat…:) 

18:20 ajung acasă cu I, A îmi povestește cum a fost ziua lui, eu îi povestesc cum a fost vizita la medic. 

18:40 ieșim cu toții la o plimbare, ne oprim la un magazin cu condimente și fructe uscate și luăm niște caju de ronțăit pe drum. Ii transfer si mezinei niște caju prin țiți:) 

20:00 ne întoarcem acasă, M vrea să facem înghețată. De obicei fac o porție mare: jumătate bem ca și smoothie, jumătate congelez în forme de înghețată. O alăptez pe I, ea adoarme. M se uită cu A la ceva filmuleț animat, întind rufele (care și-au păstrat culorile originale) :))

21:40 un duș scurt și o îmbrac pe M în pijama. 

22:20 fetele dorm, de data asta adorm și eu lângă ele:)”

Ioana a desenat pentru noi un infografic al zilei pe care ne-a povestit-o :)

ioana m- day illu

 

Foarte fain Ioana, mulțumesc mult pentru poveste! Abia aștept să cumpăr aplicația lor pentru iPad! :)

 

PS. Public câte două articole din seria „O zi din viața unei mame” pe săptămână, în fiecare Marți și Joi. :) Dacă ați ratat articolele anterioare, le puteți citi aici: primul, al doilea și al treilea.

PPS. Dacă esti o mămică și vrei să împărtășești cu noi o zi din viața ta, contactează-mă!

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

3 păreri la “O zi din viața unei mame – Ioana Munteanu

  1. Pingback: O zi din viața unei mame – Maria de la MaNa | căsuța fericită

  2. Pingback: O zi din viața unei mame – Mădălina Constantin | căsuța fericită

  3. Pingback: O zi din viața unei mame – Mihaela Vasilescu | căsuța fericită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


9 − trei =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>