O zi din viața unei mame – Miruna Jovin

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

 

Îmi aduc aminte când am întâlnit-o pentru prima oară pe Miruna… acum 2+ ani, Aimi era micuță, era seara și ne-am oprit la Piața Presei Libere în drum spre casă, ca să ne întâlnim cu niște prieteni. Aceștia ne-au adus un pui și câteva ouă de casă de la părinții lor de la țară (așa mâncăm noi verde!) … după ce am transferat lighioana dintr-un portbagaj în altul, m-am oprit la o poveste scurtă cu ei… urmau să mai vină vre-o două mămici, tot cu scopul nobil de a face supă de pui a doua zi… nu se grăbea nimeni. În timp ce stăteam de vorbă, vine în viteză o mașină mică albă, frânează lângă noi și din ea sare o puștoaică Îmbracată sport și tunsă scurt. Mă uit mirată că se apropie de noi și-mi întinde mâna, „eu sunt Miruna!” …Am rămas perplexă, ea este Miruna, mămica a doi băieți, pe care o cunosc în on-line??? Oau! M-am uitat spre mașină și da, de pe banchetă din spate se uitau la noi cu ochi mirați si cercetători doi băieti, leiți Miruna :)

Miruna e grozavă, e pe sufletul meu: directă, eficientă, energetică… prezența ei te inspiră să actionezi (indiferent dacă ai ceva anume în gând, sau nu…)

O să vedeți voi mai jos că am dreptate! Uitați-vă doar la cum se auto-descrie Miruna:

„Miruna, mama lui Alexei si a lui Dimitri. In timpul liber ma ocup de magazinului meu online.”

971689_10200893017720961_2048477664_n

Sunt foarte bucuroasă ca a fost de acord să participe în proiectul „O zi din viața unei mame” și să ne povestească cum se desfășoară o zi din viața ei:

„06:30: suna ceasul, in fiecare zi, indiferent daca ceilalti sunt in vacanta, concediu, weekend. Nu apuca sa sune pentru ca eu sunt deja treaza, am verificat ce ati postat pe FB in noaptea trecuta si am inceput sa bifez actiunile trecute pe lista

07:00: procesez si ordonez comenzile de la magazinul meu online, scot catei, ma pun la loc in pat pentru ca copiilor le place sa ma vada langa ei cand se trezesc

08:00 micul dejun a fost pregatit si servit si incepe o noua zi, niciodata la fel cu cea dinainte, doar am doi baieti.

08:30 – Hranesc cateii, ciupercile de kefir si maiaua. Si apoi incepe…lupta, joaca, jocul, cititul, multiplii, constructia unui ceva din lego sau cam orice altceva isi pot imagina baietii.

10:00 avem inot, tenis sau mergem in parc, cam 3 ore ne ia orice actiune de acest gen.

13:00 Pranzul si apoi…..ta-na, na, na am 30 de minute de pauza.

14:00 Incerc sa confirm toate comenzile primite (trebuie sa vorbesc la telefon si pentru asta cer liniste sau macar decenta in volum din partea copiilor – nu inseamna ca o si primesc vreodata dar eu incerc). Arunc un ochi pe stocuri si pregatesc comenzile la furnizori. Incarc masina de spalat rufe, vase, intind, calc, aranjez.

15:00 E vremea pentru…..da sigur, o noua runda de joaca, activitati, lupte, intrebari, rezolvare de conflicte. Uneori urmeaza a doua runda de iesit, deobicei in parc cu bicicleta, trotineta, mingea sau ce mai avem prin casa.

18:00 cand apare in scena si tatal baietilor iar eu ma apuc de ce nu am facut pana atunci: curat, gatit, calcat, lucrat la site, dat telefoane, facut cumparaturi, mers la sala si alte lucruri mici si marunte.

19:30 mancam cina si apoi ne pregatim de somn. Ma chinui sa nu adorm in timp ce citesc una, doua, trei povesti si apoi continui sa fac ce a mai ramas de facut. Nu ma culc niciodata inainte sa bifez ce mi-a ramas de facut si ce am de facut in ziua care urmeaza sa inceapa in….mai putin de 2 ore.

1013559_10200893015760912_1577682456_n

Stiu suna plictisitor dar chiar nu este. Si acum suntem in vacanta, in timpul scolii/gradinitei programul nostru e putin diferit dar nu cu mult.”

 

PS. Public câte două articole din seria “O zi din viața unei mame” pe săptămână, în fiecare Marți și Joi. :) Dacă ați ratat articolele anterioare, le puteți citi aici: primul, al doilea, al treilea, al patrulea și al cincilea.

PPS. Dacă esti o mămică și vrei să împărtășești cu noi o zi din viața ta, contactează-mă!

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

2 păreri la “O zi din viața unei mame – Miruna Jovin

  1. Pingback: O zi din viața unei mame – Carmen Paraschiveanu | căsuța fericită

  2. Pingback: O zi din viata unei mame – Simona Petre | căsuța fericită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 5 = trei

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>