Pâine dulce de banane – Banana Bread

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Această prăjitură este „de bază” la noi acasă. Este extrem de versatilă …cameleonică de-a dreptul! :)

998717_10201728273513061_1861845344_n

Poți să o modifici după bunul plac, adăugând ingredientele favorite și o să aibă alt gust în funcție de ce conține.. e la fel de bună și făcută într-o tavă întinsă, cu o cremă de brânză gen cheese cake sau una mascarpone deasupra …sau cu frișcă bătută… yummy

E totodată o rețetă foarte ușoară și rapidă.. e foarte greu să nu îți iasă și e perfectă de fiecare dată, plină de aromă și umedă la interior.. O recomand cu tot dragul!

483547_10201186491408847_1705853537_n

3 sau 4 banane coapte, zdrobite
75 g unt topit
60 g de zahăr
1 ou, bătut
1 lingură extract pur de vanilie sau o păstaie de vanilie
1 linguriță bicarbonat de sodiu
un praf de sare
185 g făină albă (sau combinată cu făină integrală)
Nu aveți nevoie de un mixer pentru această rețetă!

Se preincalzeste cuptorul la 175 ° C. Cu o lingură de lemn, amestecați untul topit în compoziția de banane zdrobite într-un bol mare. Se adaugă în ordine zahărul, oul, și vanilia. Se presară deasupra bicarbonat de sodiu împreună cu sare și se amestecă. Ultima se adaugă faina… tot în această fază se mai pot amesteca eventuale ingrediente suplimentare (cacao, bucățele de ciocolată, nuci, stafide, etc), în orice combinație vă place. Se toarnă coca într-o tavă de chec, unsă bine cu unt și tapetată cu făină. Coaceți timp de 1 oră (chiar dacă se înegrește puțin la exterior, așteptați să treacă ora înainte să o scoateți afară din cuptor!)

Poftă bună!

IMG_3814

 

Editare ulterioară:

Bogdana Dobre, a lansat o provocare să folosesti cat mai multe dintre produsele Solaris prezentate la ea pe blog, într-o rețetă pentru micul dejun :)

Uite ce propun eu:

„Fac o porție dublă din rețeta mea de banana bread, adaug la final în cocă un pumn de fructe uscate „tentatii dulci” si unul de seminte „omega forte”, ambele de la Solaris, torn coca într-o tavă dreptunghiulară și o coc până cănd nu se mai lipește aluat de scobitoare atunci când o testez. O las să se racească. Între timp, iau 500 ml de smântână dulce pentru frișcă și o bat frumos cu foarte puțin zahăr, o aranjez peste prăjitura răcorită, iar desupra presar un amestec din migdale decojite, caju și semințe de dovleac, tot de la Solaris, date puțin prin blender în prealabil. Poftă bună!”

Asta aș face eu, avand în vedere ca nouă ne place mult să mânacăm ceva dulce dimineata… O bucată din prăjitura asta ne-ar furniza destulă energie pentru toata dimineața și …. până la urmă mănânci un desert! :D

Editare ulterioară la editarea ulterioară:

Am căstigat !!! Ura !!! Uite aici anunțul Bogdanei :)

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


sase × 8 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>