O zi din viața unei mame – Raluca Conțiu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

 

Pe Ralu’ o știu de câțiva ani in on-line și am avut plăcerea să o cunosc personal anul trecut cu ocazia conferinței sustinută de Dr. Michel Odent la Howard Johnson. Noi ne-am întâlnit la coferința care a urmat cursului de doulă pe care Dr Michel Odent, împreună cu doula Liliana Lammers, l-au predat – Ralu’ fiind o proaspătă absolventă a respectivului curs, atunci când ne-am întâlnit. :)

Îmi place mult de Ralu’ și m-am bucurat mult atunci când a fost de acord să participe în proiectul „O zi din viața unei mame”

Uite cum se auto-descrie Ralu':

„Despre mine nu stiu exact ce sa-ti scriu :) .

150955_489547557787001_850465322_n1010829_404568022976828_441270324_nDin cand in cand scriu pe blog aici http://www.taraluihabarnam.blogspot.ro/ sau (rar) aici http://kaferclub.blogspot.ro/; lucrez de acasa, sunt educator prenatal Lamaze (si hopefully doula) aici http://crestemcudragoste.ro/. Imi place sa biciclesc, mi-am descoperit pasiunea de vreun an J Imi place tangoul argentinian, cred ca mi-am gasit dragostea :) Ocazional trag cu arcul, pentru relaxare. In rest sunt normala, cred :)

O zi din viața lui Ralu':

207564_306951692738462_79804746_n

„Pentru că Alla nu-i acasă evident că mă trezesc cel târziu la 6.45, când sună ceasul lui D. (asta nu înseamnă că nu mai încerc să adorm, măcar până la 8, cu gândul să fac provizii de odihnă pentru zilele în care mă trezeşte Alla pe la 6). Renunţ totuşi la 8 fără 10 şi mă târăsc în bucătărie, la timp să-mi iau rămas-bun de la D. care pleacă la săpat morţii medievali. Cad pe scaunul din faţa calculatorului şi acolo rămân vreo 30 de minute (FB, mailuri, bloguri). Între timp îmi iau şi micul dejun (azi iaurt cu cereale) tot în faţa calculatorului, deşi ştiu că nu-i bine.

E deja aproape 9 şi e foarte cald. Asta-mi cam taie din avântul cu care-mi propusesem să mă apuc de treabă, dar n-am ce face. Am câteva zile în care trebuie să termin cu aranjatul camerei Allei, vreau să fie gata când vine ea de la bunici. Îmi aleg un playlist pe Youtube, dau taaaare (să se bucure şi vecinii) şi mă duc la treabă. Urmează trei ore de spălat geamuri şi podele, vopsit uşa şi ţeava de gaz – cu pauze de FB şi dansat.

La 12 şi-un sfert mă sună Alla – ar vrea să mă duc până la ea că-i e dor, nu ne-am văzut de trei zile („vii, stai un pic să ne drăgălim şi pleci”). Mă pregătesc, umflu roata suferindă a maşinii (note to self: du-o la schimbat odată!) şi pornesc spre Coruia. Alla-mi sare-n braţe entuziasmată şi-mi povesteşte într-o răsuflare ce-a făcut în ultimele trei zile. Ne drăgălim din plin, că doar de asta am venit, mă duce să-mi arate mici comori găsite prin grădină şi apoi ne luăm prânzul, să putem spune c-am mâncat înainte să degustăm îngheţata făcută de buni. Dacă tot am venit până aici profit şi mă duc să-mi refac stocul de smântână – iau 5 litri, că am de făcut ceva mai mult unt. Pornesc apoi spre casă, unde ajung pe la 2.30. Deja e groaznic de cald.

Până la 4 reuşesc să termin de lucrat cu untul, însă-mi rămâne în urmă o chiuvetă plină de vase de spălat. Nu am timp de ele acum, la 5 am curs cu un cuplu de viitori părinţi. Asta-mi lasă timp de un duş aproape rece (am spus că-i foarte cald?) şi de călcat hainele cu care urmează să mă îmbrac (urăsc călcatul, mai ales pe căldură). La 5 fără un sfert îmi iau bicicleta şi mă duc să mă asigur că viitorul ţării e pe mâini bune. Două ore trec foarte repede, azi avem „lecţia” despre alăptare şi îngrijirea bebeluşului, subiecte tare dragi mie.

Puţin după 7 ajung acasă. În timp ce spăl vasele D. îmi povesteşte ce s-a mai întâmplat pe şantier. Pregătesc ceva de mâncare şi mă relaxez apoi vreo jumătate de oră citind în curte. La 8.30 mă duc la una din prietenele mele, să-i duc nişte smântână şi să mai stăm de vorbă. Ajung la timp pentru baia bebeluşului, aşa că-l spăl eu, ca o naşă responsabilă ce sunt. Stăm la poveşti în timp ce el îşi ia porţia de ţiţi şi adoarme. La un moment dat îmi dau seama că s-a cam întunecat şi eu mi-am lăsat acasă stopul de la bicicletă, aşa că mă grăbesc să ajung cât mai este o geană (din ce în ce mai mică) de lumină. Noroc că stăm aproape şi vin pe o stradă destul de puţin circulată seara.

D. se uită la un episod din Doc Martin, aşa că rămân şi eu la calculator. După ce se termină punem ultimul episod din Deep Space Nine (de fapt ultima jumătate de episod, atât ne-a mai rămas) şi reuşim să rezistăm eroic până la sfârşit. E deja 23.30; îi pregătesc sandwich-ul pentru mâine, mă uit în jur la câte ar mai fi de strâns şi decid ca e timpul de culcare. Dimineaţă pot s-o iau de la început (tot de la 6.45, desigur). „

Ralu’ mulțumesc frumos că ne-ai povestit o zi din viața ta!

 

PS. Public câte două articole din seria “O zi din viața unei mame” pe săptămână, în fiecare Marți și Joi. :) Dacă ați ratat articolele anterioare, le puteți citi aici: primul, al doilea, al treilea, al patrulea , al cincileaal șaseleaal șaptelea, al optulea și al nouălea.

PPS. Dacă esti o mămică și vrei să împărtășești cu noi o zi din viața ta, contactează-mă!

 

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

4 păreri la “O zi din viața unei mame – Raluca Conțiu

  1. Pingback: O zi din viața unei mame – Mădălina Constantin | căsuța fericită

  2. Pingback: O zi din viața unei mame – Andreea Vlad | căsuța fericită

  3. Pingback: O zi din viața unei mame – Mihaela Vasilescu | căsuța fericită

  4. Pingback: O zi din viata unei mame – Oana Vetrici | căsuța fericită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci × 9 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>