Gânduri de Crăciun

865 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 865 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 865 Flares ×

 

 

Suntem aproape la jumătatea lunii Noiembrie și pentru mine încep pregătirile de Craciun… Prea repede spuneți? Poate, dar să vă explic de ce încep acum. :)

497e9b3faebce59b94af12d1a5318d27

În fiecare an fac un calendar de advent, pe care să îl descoperim împreună cu copiii. Prefer cadourile hand made, dacă se poate chiar făcute de mine – știți cât timp durează să tricotezi un fular?! :) Cele mai bune, frumoase și variate selecții de decorațiuni de Crăciun se găsesc chiar acum prim magazine… Urăsc aglomerația de dinainte de sărbători (toți oamenii aceia agitați și nervoși îmi strică starea de spirit) așa încât acum este o adevărată plăcere să bântui magazinele în căutarea acelor nimicuri care însă vor deveni cadourile perfecte pentru cei dragi, complet personalizate si în întâmpinarea preferințelor lor :) Am timp să mă hotăresc asupra meniului de Craciun, poate chiar să încerc un fel de mâncare sau o prăjitura nouă și să mă asigur ca e exact ce vreau, că ne place la toți… E momentul perfect să încep să fac curățenia de sărbători… Si este imperativ să îmi asigur sursele de alimente curate pentru atunci (de exemplu, de unde cumpăr porcul)… Wow, când citesc paragraful de mai sus am senzația că sunt deja în întârziere.. ;) Plus că mai avem și vacanța de planificat :)

Oricum, din fericire nu sunt singura cu Craciunul în minte :) Magazinele au abordat deja tematica de sărbătoare, companiile își pregătesc campaniile umanitare, iar grădinițele și cluburile pentru copii, deja au început să organizeze ateliere sau petreceri cu tematică..

Bogdana mi-a adus în prim plan subiectul cu articolul ei de ieri, în care ne ruga să-i spunem o poveste din copilaria noastră, legată de Craciun… Având în vedere că sunt „mare povestitoare” și că am muuuulte de spus pe tema asta, mi-am zis să scriu un articol dedicat subiectului ;)

Mai jos e povestea din copilaria mea din Cluj:

Craciunul a fost întotdeauna un moment magic pentru mine :) Copil fiind pe vremea comunismului (fix în perioada în care nu se mai gasea nimic prin magazine!) și localizată în provincie, unde lucrurile erau muuult mai triste decât în capitală, Craciunul chiar era pentru noi o perioada a abundenței :) Parinții mei se luptau să facă rost de mancare… era singurul moment din an în care aveam banane și portocale, primeam chiar și ciocolată cu lapte (yey!) … în familie se tăiase porcul, femeile din gospodărie făceau cele mai minunate prajituri, fursecuri, covrigei și cozonaci.. aveam pivnița plină de legume și fructe, oamenii mari se delectau cu vin de casă, țuică, lichor de ciocolată făcut în casă, afinate, vișinate și alte „ate”… Într-o existență marcată de lipsuri, cozi interminabile la alimentară și călatorii neașteptate cu personalul pană în orașele învecinate doar cu scopul de a achiziționa ouă sau pui (dacă printr-un extraordinar noroc aflai când se aproviziona cu ouă alimentara x din orașul y), Craciunul era unul dintre acele momente care te ajuta să-ți trăiești în continuare viața deprivată de cele mai de bază elemente.. era o pauză de la lipsuri, griji și motiv de mare bucurie.. Eu, copil de grădiniță, priveam fascinată transformarea care avea loc în jurul meu… se întâmplau tot felul de lucruri magice: dintr-o dată toată lumea era bucuroasă, mai relaxată, masa noastră de obicei mai mult goală, acum era îmbelșugată, negreșit peisajul nu mai era gri ci era alb și strălucea curat în lumina palidă de iarnă, sobele duduiau și în casă mirosea a foc de lemne (gazul se oprea cu regularitate, chiar și de sărbători..), se cântau colinzi frumoase care ma emoționau de fiecare dată până la lacrimi (încă au efectul ăsta!), un brad frumos își făcea apariția într-o noapte, gata împodobit plin de globuri de pe vremuri din sticla și poleială și delicioasele bomboane de pom din fondant tras în ciocolată… iar sub el erau cadouri… minunate cadouri! :) Moș Gerilă (așa eram forțați să îl numim atunci pe Moș Craciun) ne aducea negreșit cadouri! :) În fiecare an mă forțam și îmi promiteam să stau trează până vine Moșul cu bradul și cadourile… și în fiecare an adormeam, doar ca să fie și mai magică trezirea din dimineața următoare. <3

Cam așa arătă Clujul iarna (ca să vă faceți o idee):

Cluj

Craciunul este un moment extraordinar, trebuie sa rămână un moment de poveste și este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să creem acest lucru. Voi face tot ce pot ca să ofer această experiență magică și copiilor mei!

tumblr_mbumet6m131rdq9cao1_500

Vă doresc să avem sărbători liniștite și fericite! :)

865 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 865 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 865 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


1 + patru =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>