O zi din viața unei mame – Ana Nicolescu

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

 

Am cunoscut-o pe Ana prin blogul ei de succes „Mămica Urbană”, ulterior ne-am întâlnit si în off-line, ba chiar am ajuns să participăm în câteva proiecte frumoase împreună. Vă puteți imagina cât am fost de încântată când a fost de acord să participe în proiectul “O zi din viața unei mame”  :)

IMG_4550c1

Uite și o zi din viața mămicii urbane ;)

Mămica Urbană pentru Căsuța fericită

„E 5 dimineața. O aud pe Iulia cum se foiește în pătuțul ei. Dă să se trezească. Mă ridic buimacă de pe canapeaua de lângă, o iau în brațe, cu ochii aproape închiși, cu gesturi aproape mecanice. O pun pe canapea. O alăptez în timp ce o mângâi ușor pe frunte. Din când în când, nu mă pot abține și o pup pe fălcile moi de atâta somn.  Ea mă ține de degetul mare. Pe măsură ce se satură de lapte, strânsoarea degetelor ei mici si cărnoase se slăbește. O pun la mine pe burtă, îi scot aerul și adormim așa.

Mă trezesc amorțită, cu spatele fleașcă și cu o rază de soare cu dinți care se încăpățânează să treacă prin draperia groasă. E 7.30. Iulia doarme. O așez ușor pe canapea, îi pun o pernă lângă ea să nu cadă și mă duc la baie. Începe o nouă zi. Până fac o cafea cu vanilie și scorțișoară pentru Bogdan, un ceai de anason, fenicul și chimen pentru mine, îmi verific rapid mailul și răspund la ce este super urgent, Iulia se trezește.

IMG_4517c1

Este 8.30. O cosmetizez, după metoda clasică, cu ser fiziologic la ochi, cu câte o picătură în fiecare nară, cu apă termală pe eczema de pe obrazul stâng. Îi schimb Pampersul, pijamaua, facem un dans pe colindele de la Magic Fm, ne jucăm, ne giugiulim, eu îi cânt un colind la tubul de apă termală cu capac turcoaz, ea râde și gângurește. Ca să fie impresia artistică maximă, imi pun și căciula turcoaz cu Angry Birds. Deliciul e suprem pentru Iulia. După nici o oră, micuța de 4 luni, începe să caște și nu mai e așa interesată de prestația mea artistică. Îi cad pleoapele și se uita fix. Sting lumina, îi trag jaluzelele, îi cânt, aproape șoptit, încă un colind la ureche și o pun în pătuțul ei, aproape adormită și moale.

La 9.30, în drum spre bucătărie, unde îmi planificasem să iau o gură de ceai cu o plăcintă cu mere, o aud pe Măriuca, din cealaltă cameră cum încearcă să-l trezească pe Bogdan: cucu-bau. TATIIIII, cucuuuuu-baaaaauuu. Iar Bogdan: Hai, tati, să mai dormim puțin. Fac cale întoarsă din drumul spre bucătărie și deschid ușor ușa dormitorului. Ei se fac că dorm. Eu mă duc ușor lângă Măriuca și atunci ea scoate nasul din brațele lui Bogdan și îmi face fericită cucu-bau. Începe joaca cu Minnie, cu Papagalul Piri (Riri, pe numele lui adevărat), cu păpușile pe care Măriuca le înfașă, le pune Pamperși, le cântă să le adoarmă sau le ia în parc.

DSC_1025

Printre jocuri și jucării, megem la baie, să se spele Măriuca pe față și pe dinți și să prepare laptele pentru păpuși, neapărat în biberonul ei de seară. Ne jucăm apoi de-a fetița Zurli, de-a Minnie, punem CD-ul cu Kemmy Curiosul și apoi pe cel de la Learn with Music. Scoatem instrumentele muzicale. Cântăm, dansăm, ne gâdilăm, ne giugiulim. Microfonul este, de data asta, o sticlă de aloe. Măriuca râde fericită, îndemându-mă: Hai, mami, cânți!

IMG_4461c

Ne mutăm apoi tot carabalâcul în bucătărie unde încep să pregătesc niște senvișuri. Blonda de 2 ani jumate, îmi fură o felie de pâine și se autointitulează Șoarece Hoțoman și Fănică Hamsterică. Apare și Bogdan, la fix pentru cafeaua aromată și senvișuri cu cașcaval topit.

1455176_10151748719967043_933406681_n[1] 2

La 11, apare bona. Măriuca și Bogdan pleacă la bunica mea, respectiv la farmacie. Până mai strâng după maimuța blondă, se trezește Iulia. O alăptez, o înfofolesc bine și i-o dau bonei să o plimbe 30 de minute afară. Între timp, apuc să-mi verfic bine mailul, să răspund la cât mai multe, să văd cum stă treaba pe Facebook și care e traficul pe blog.

La 12 vine bona cu Iulia. O bag la culcare, apoi mă apuc fie de articole, fie de evenimente, fie îmi fac programare la manichiură pentru după-amiază. Am o întâlnire scurtă, de o oră, semnez un contract, fug repede la Iulia, care după calculele mele ar trebui să se trezească să mănânce.

IMG_4498c

La 15, o găsesc trează pe Iulia, se joacă bona cu ea. O alăptez, ne mai jucăm puțin, ne mai giugiulim și adoarme, din nou, moale. Până la 17 când se trezește iar, am timp să scriu pe-ndelete. Dau câteva telefoane, câteva mailuri, fac o monitorizare a evenimentului trecut, o trimit la client.

La 17.30, după ce o alpătez pe Iulia, o trimit afară cu bona, cu căruciorul. Eu mă duc la manichiură. Aleg, la sugestia Măriucăi, ojă verde, deși nu e pe lista mea de favorite. Pentru inelare, aleg un turcoaz deschis cu steluțe argintii și puncte ca piperul. Mă gândesc că o să-i placă blondei. Văd că fetei de la coafor tocmai i se anulează o programare. Iupiii, e rost de spălat pe cap cu masaj din ăla buuuun, care te adoarme și te lasă lată pe scaun. Mi-l comand, mi se execută. Hai să luăam și puțin din vârfuri zice coafeza. Cum îl aranjăm? Cu peria sau așa cum e el? Așa cum e el, zic eu, cât mai Mama Leone.

După o oră jumate de răsfăț sunt ca nouă. Urc acasă. Bona tocmai intrase cu Iulia. A dormit de când au ieșit afară E 19.00. Pleacă bona. Eu o pregătesc pe Iulia de culcare. Masaj, baie, alăptat, cantat, adormit.

DSC_1055

De la 20 la 21, mă gandesc că aș bea un vin roșu. Singura, nu prea-mi vine. Încep să fabulez, să visez… M-aș uita la un film. Butonez telecomanda. Nimic interesant, numai americănisme cu gloanțe. Renunț. Revin la laptop, pe Facebook.

La 21 vin Bogdan cu Măriuca. Mama, ojă verde? Da, mama, îți place? Nu. De ce nu ojă roșie? Mă apuc de ea. Baie, lapte, Papagalul Piri, Povestea cu Gentuța roșie, hârjoana cu cele 7 Minnie-uri (de pluș, imprimate pe pernă, pe veioză, pe pătură, pe CD). Puțin plâns, câteva emoții scoase, multe îmbrățișări, mulți pupici. Măriuca se învelește apoi cu mâna mea, pune piciorul pe mine, ca și cum ar spune Asta e mama MEA, și adoarme.

E 22.30. Casa s-a scufundat în liniște. Eu mă duc lângă Bogdan în sufragerie. Se uită la politică. Eu îi cânt șoptit la ureche Marry Marry Christmas, Baby…”

*Text: Ana Nicolescu Foto: Arhiva personală și Photolicious

Mulțumim frumos Ana că ne-ai povestit o zi din viața ta! :)

PS. Public câte un articol din seria “O zi din viața unei mame” pe săptămână, în fiecare Marți. :) Dacă ați ratat articolele anterioare, le puteți citi aici: primul, al doilea, al treilea, al patrulea , al cincileaal șaseleaal șapteleaal optuleaal nouăleaal zeceleaal unsprezeceleaal doisprezeceleaal treisprezeceleaal paisprezeceleaal cinspezeceleaal șaisprezeceleaal șaptesprezeceleaal optăsprăzeceleaal nouăsprăzeceleaal douăzecelea și al douăzecișiunulea.

PPS. Dacă esti o mămică și vrei să împărtășești cu noi o zi din viața ta, contactează-mă!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


× 3 = douazeci patru

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>