Placinta cu Visine

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

 

Ieri am publicat primul dintr-o serie de cateva articole dedicate zilelor iubirii (Valentines Day si Dragobete), azi va mai ofer un desert absolut delicios, Placinta cu Visine :)

placinta cu visine 2

Amestecati 225 g de faina integrala cu 50 g de faina de migdale si un praf de sare intr-un bol. Se incorporează 100 g unt rece, taiat cubulețe, sfaramandu-l cu degetele sau cu doua furculite, cu atentie sa nu se incalzeasca prea tare si sa nu se faramiteze complet (e important sa ramana si bucati mai mari de unt intreg, astfel aluatul va ieși mai fraged). Adaugati apoi coaja rasa de la o lamaie, 1 ou si aproximativ 3 linguri de lapte (aluatul trebuie sa ramana nisipos!).

Aluatul, se inveleste intr-o folie de plastic si se pune la rece in frigider pentru minim o ora (eu il las de obicei peste noapte).

Cand doriti sa faceti placinta, preincalziti cuptorul la 180 de grade. Intre timp, pregatiti umplutura din 750g de visine (eu am cumparat fructe congelate si caserolele erau de 300g, am luat doua si cele 600g de fructe rezultate au fost suficiente). Puneti visinele intr-un vas, impreună cu o lingura de amidon alimentar si 50g de zahar (optional puteti indulci cu altceva)  si lasati umplutura sa dea un clocot. Fructele vor lasa mult suc, dar sa nu va ingrijorati, amidonul se ocupa de ingrosarea umpluturii la coacere. 

Doua treimi din aluat se intind intr-o foaie destul de subtire (cam 5 mm) cu care se imbraca forma de copt unsa si tapetata cu faina. Turnati apoi umplutura de vișine, inclusiv sucul. Din restul de aluat se mai intinde o foaie, suficient de mare incat sa functioneze pe post de capac peste placinta. Marginile se sigileaza cu degetele iar capacul de aluat se crestează din loc in loc cu un cuțit. Puteti sa o lasati asa cum este si sa o dati la cuptor, sau sa o ungeti cu un pic de lapte si sa presarati o mana de zahar tos deasupra. Se coace in jur de 35 de minute.

Pofta buna! :)

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


opt + = 14

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>