Crumble – un desert ușor de preparat și incredibil de gustos

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

De mult vreau să scriu rețeta asta pe blog însă am tot așteptat să mă simt inspirată în a traduce numele ei. Să vedem… Crumble…. hm… să-i zic Prăjitură Năruită? Prăjitură Fărâmițată? ..nu prea cred! ;) Azi am hotărât să înfrunt realitatea, mi-am pierdut speranța că voi reuși să găsesc un nume românesc potrivit pentru ea (încă un motiv să nu încerc să devin vreodată copywriter), așa încât am să păstrez numele englezesc… aici e un link în caz că vreți să citiți mai multe despre originea acestui desert. :)

Am făcut în weekend o variantă cu piersici, caise și afine și a fost absolut deliciosă. Am luat tava cu noi la un grătar și toți prietenii noștrii au fost încântați :) …serios, puteți să-i întrebați!

IMG_3382

INGREDIENTE

1 kg fructe – pot să fie orice fel sau în orice combinație fantezistă: piersici, nectarine, prune, pere, căpșuni, rubarbă, etc curățate și tăiate felii mari (dacă este cazul)

suc​ul ​de la jumătate de lămâie

zahar brun după gust (în funcție și de cât sunt de dulci fructele)

4 lingurite griș sau amidon de porumb

un praf de sare

 

85 g unt, la temperatura camerei

15 g zahăr brun (rapadură)

140 g făină

un praf de sare (dacă untul e sărat, nu mai puneți sare)

 

Incalziți cuptorul la 175 de grade.

Pregătiți umplutura: fructele se combină cu zahărul, cu sucul de lămâie, cu grișul (sau amidonul de porumb) și un praf de sare. Transferați-le într-un vas de copt de aproximativ 20 cm.

IMG_3466

Pregătiți aluatul: într-un castron mare, folosind un mixer, bateți untul împreună cu zahărul brun până își mărește volumul. Adăugați făina și un praf de sare. Amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile, până când făina e incorporata și aluatul este farâmicios.

Împrăștiați aluatul fărâme peste fructe – nu trebuie să acopere fructele uniform!

Coaceți prăjitura până când fructele din centrul vasului borborosesc, cam 40 la 50 de minute, după primele 30 de minute acoperiți tava cu o folie de aluminiu.

După ce este gata, așteptați să se răcească prăjitura cam 20 minute înainte de servire. Se servește călduță.

Aici este o altă variantă pe care am făcut-o după rețeta asta. Am folosit căpșuni, rubarbă și afine! Iar peste aluat am presărat și niște fulgi de migdale :) …vă zic, posibilitățile sunt nenumărate!

IMG_2923

Am să vă dau un link către un video foarte scurt, are mai puțin de 3 minute, care demonstrează prepararea acestei rețete:

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


5 − trei =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>