Supă cremă de țelină și păstârnac

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Deoarece fotografia cu cina noastră de ieri seară s-a bucurat de mult succes pe Facebook, am luat decizia să vă ofer rețeta Supei cremă de țelină și păstârnac.

Rețeta este foarte, foarte ușor de făcut (se potrivește chiar și persoanelor care nu gătesc deloc), este delicioasă și sofisticată! În plus, poate să fie mâncată și de copiii mici (aproximativ de la vârsta de 1 an)

2 rădăcini de țelina medii
6 rădăcini de păstărnac
1 ceapa mare
2 căței usturoi
1 litru supă bază de pui sau de legume (opțional)
200 – 250 ml smântână dulce pentru gătit
sare și piper
crutoane din pâine
Legumele se curăță, se spală și se taie în bucăți mari, se așează într-o oală cu capac și se acoperă cu supă bază în cazul în care aveți și/sau cu apă, până când legumele sunt complet acoperite de lichid.
Se fierb pana se înmoaie, se lasă puțin la răcorit și se pasează cu blender-ul de mână până ajung un piure fin. (sfat: legumele sunt mai ușor de pasat dacă scoatem mai întâi  lichidul într-un recipient și îl readăugăm după ce am terminat de pasat legumele)


Peste supa pasată se adaugă toată smântâna dulce și se condimentează cu sare și piper după gust. 

În acest moment, dacă supa e prea groasa, se mai completează cu supa bază sau cu apă, pana ajungeți la consistența dorită, după care se mai dă un clocot.
 
Se servește caldă, cu crutoane făcute în casă, din pâine veche.
Pofta buna!
PS dacă doriți o variantă mai consistentă a supei, tot ce trebuie să faceți este să adaugați în bolul de supa câteva bucățele de somon la grătar împreuna cu crutoanele de pâine. Gustul este divin! :)
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

O părere la “Supă cremă de țelină și păstârnac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


5 × opt =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>