Tagliatelle cu spanac

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Pastele sunt mâncare de bază la noi acasă. Ne plac enorm de mult și sunt foarte, foarte ușor de făcut într-un timp scurt (două caracteristici de bază a rețetelor mele) :)

Cu excepția sezoanelor în care crește spanacul (primăvara și mai nou toamna) m-am obișnuit să folosesc spanac congelat și trebuie să spun că îmi place foarte mult.

Ce este important de făcut atunci când folosim spanac congelat, este să ne asigurăm că toată apa care se formează atunci când se topește gheața din spanac, este bine scursă sau evaporată (înainte de a adăuga alte ingrediente)

Avem nevoie de următoarele (pentru 4 persoane):

– 250 – 300 g spanac congelat (poate fi ori mărunțit, ori frunză întreagă – eu prefer frunza întreagă pentru paste)

– 500 g de paste tagliatelle proaspete

– 5 căței de usturoi (sau mai puțin, după gustul personal)

– 200 – 250 ml smântână dulce

– 2 linguri de ulei de măsline

– sare și piper după gust

Așezăm spanacul congelat într-o tigaie cu putină apă și îl amestecăm ocazional până când toată apa pe care o lasă se evaporă, moment în care adaugăm uleiul de măsline și usturoiul curățat și mărunțit. După câteva minute turnăm smântâna dulce peste spanac, îl sărăm după gust și îl mai lăsăm puțin pe foc, cât să se încălzească totul.

Scurgem pastele fierte între timp în apă cu sare (după instrucțiunile de pe ambalaj) și le aruncăm peste spanacul cu smântână din tigaie, amestecând bine.

Se servesc fierbinți cu parmezan ras și piper proaspăt măcinat deasupra… Poftă bună!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×
The following two tabs change content below.

andreea

PR & Communication Manager/Editor
Sunt mămica a doi copii, o fetiță și un băiețel, soția unui bărbat minunat și blogger în casuța fericită :) Profesia mea este în relații publice, am studiat business la universitatea East West din Chicago și artele plastice în Cluj, cu specializare în pictură de șevalet. Am avut ocazia să locuiesc până acum, pe două continente, iubesc arta, designul, gastronomia și călătoriile.

4 păreri la “Tagliatelle cu spanac

  1. Florina

    Mmmmm, asta e din retetele mele favorite, cu spanac, cu usturoi, smantana dulce, parmezan si, evident, paste (desi eu o fac mai degraba cu fussillli). Asa ca, daca imi permiti, iti sugerez inca un ingredient care merge de minune la combinatia asta: putina nucsoara proaspat rasa. In aceeasi ordine de idei, spaghetti alla panna e probabil printre cele mai simple retete de paste (la mine era reteta de criza, atunci cand in frigider aveam doar lumina, ca sa citez un clasic in viata): smantana dulce, spaghetti, parmezan (se poate si fara, daca e criza), sare, piper (de preferinta alb), nucsoara.
    Da, sunt ahtiata dupa condimentul asta, merge bine si in piureul de cartofi, si la varza rosie…. de dulciuri nu mai vorbesc ;)

    Răspunde
    1. andreea Autor articol

      :) Multumesc pentru sugestie! Și eu folosesc nucșoara (chiar nuca rasă proaspăt, nu condimentul pudră) și îmi place foarte mult… nu am făcut până acum rețeta sugerață de tine, însă am să o încerc negreșit!

      O noapte frumoasă și un weekend minunat!

      Cu drag,
      Andreea

      Răspunde
      1. Florina

        ah, am uitat sa scriu… reteta asta e cu unt in loc de ulei de masline: se topeste untul se pune jumatate din cantitatea de smantana dulce, se lasa la foc mic sa fiarba vreo 10 minute iar la sfarsit se condimenteaza si, dupa ce se ia de pe foc se pune restul de smantana dulce. Ma rog, nu e tocmai dietetic dar merita :)
        Si da, nucsoara proaspat rasa, are alt gust fata de cea praf de-a gata – jumatate din orice mancare e calitatea ingredientelor folosite, iar cealalta jumatate e … dragostea cu care e pregatita, bineinteles! :P
        O seara minunata!

        Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


patru − 2 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>