Tarator – o supă de vară delicioasă

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

În ultimii ani, în sezonul cald, am deprins o preferință spre supe răcoroase de vară în locul celor fierbinți, mai potrivite sezonului rece. Cunoscuți de-ai mei renunță cu totul la supe vara, deoarece “este prea cald să mănânci ceva fierbinte”… eu le sugerez însă să încerce cateva rețete de supe care se servesc reci, poate chiar o să le placă.

Azi am să împărtășesc cu voi o supă de origine Bulgărească, numită Tarator, sau supă rece de castraveți și iaurt.

Ingrediente pentru 4 porții

  • 5 castraveți (cam 500 g)
  • 500 g iaurt simplu
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • 2 – 3 linguri de nuci sfărâmate (opționale)
  • 1 buchețel de mărar proaspăt (opțional)
  • ulei de măsline de calitate
  • sare
  • apă plată

Instrucțiuni:

  1. Se taie castraveții în cubulețe mici și se pune deoparte. Dacă au semințe foarte mari, îndepărtezi zona respectivă înainte să îi tai cubulețe.
  2. Bați iaurtul cu o furculiță până devine lichid după care îl torni peste castraveții tăiați.
  3. Adaugi cam 4 linguri de ulei de măsline și amesteci bine.
  4. Adaugi usturoiul pisat și nucile zdrobite sau mărarul tocat dacă îți plac aromele respective. Dacă nu, usturoiul este suficient. :)
  5. În funcție de cât este de lichidă, supa se mai subțiează cu apă plată rece, până ajunge la consistența dorită. Trebuie avut grijă să nu devină prea subțire.
  6. Se dă la frigider și se servește rece.

Poftă bună!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 StumbleUpon 0 Email -- Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares ×

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


noua + 6 =

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>